Κέντρο Μελέτης «ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΚΙΜΩΛΙΑ» στο Ηράκλειο Κρήτης

Καθημερινή Μελέτη

για παιδιά ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Τμήματα έως 4 ατόμων)

και για παιδιά ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (Τμήματα 4-5 ατόμων)

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ και ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΣ Χρόνος Μελέτης με ΧΑΜΗΛΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Η ΜΕΛΕΤΗ… άλλαξε!

Στο Κέντρο Μελέτης και Δημιουργίας «ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΚΙΜΩΛΙΑ» απώτερος σκοπός μας είναι τόσο η προετοιμασία του παιδιού στα μαθήματα του σχολείου, όσο και η ενεργοποίηση της σκέψης του. Το παιδί επιδιώκεται να κατακτήσει όλες εκείνες τις στρατηγικές μελέτης, που θα το καταστήσουν ικανό να μελετά μόνο του τα μαθήματα της επόμενης ημέρας γρήγορα και αποτελεσματικά. 
Τα παιδιά είτε ατομικά, είτε σε τμήματα των τεσσάρων προετοιμάζονται από εξειδικευμένους παιδαγωγούς για τα σχολικά τους μαθήματα, μέσα από ένα εξατομικευμένο πλάνο μελέτης σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του κάθε παιδιού. Παράλληλα, στη διαδικασία αυτή υποβοηθά το ευχάριστο, φιλικό και ειδικά σχεδιασμένο περιβάλλον μάθησης.
Έτσι, η «ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΚΙΜΩΛΙΑ» δίνει χρώμα στη μάθηση, προσφέροντας στο μαθητή την οπτική που του αρέσει… τη ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ!

Καθημερινή Μελέτη για Δημοτικό

  • Προετοιμάζουμε τα σχολικά μας μαθήματα για την επόμενη ημέρα
  • Μαθαίνουμε στρατηγικές μελέτης, με τη βοήθεια εξατομικευμένου πλάνου σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές μας
  • Μελετάμε μεθοδικά τα σχολικά μας μαθήματα και σε συγκεκριμένο χρόνο
  • Λύνουμε τις απορίες μας και καλύπτουμε πιθανά μαθησιακά κενά

Καθημερινή Μελέτη για Γυμνάσιο

  • Τρεις ώρες καθημερινής μελέτης και προετοιμασίας των μαθημάτων της επόμενης ημέρας με εξειδικευμένους καθηγητές
  • Ολιγομελή τμήματα 4-5 ατόμων
  • Κάλυψη γνωστικών κενών
  • Δυνατότητα εξατομικευμένης μελέτης βασισμένης στις γνωστικές και μαθησιακές ανάγκες του μαθητή
  • Επαναληπτικό πρόγραμμα προετοιμασίας των διαγωνισμάτων του τετραμήνου και των τελικών προαγωγικών εξετάσεων του Ιουνίου
  • Προγραμματισμένες συναντήσεις και ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων από τους εκπαιδευτικούς για θέματα προόδου των μαθητών

Βιωματική Μάθηση

Το Κέντρο μας ως υποστηρικτής της βιωματικής μάθησης αποσκοπεί στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού και στη σφαιρικότητα της μάθησης.
Μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικές δράσεις επιδιώκεται η κατάκτηση του εκάστοτε γνωστικού αντικειμένου (Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία, Επιστήμες κλπ.).
Το Θεατρικό Παιχνίδι, τα Εικαστικά, η Μουσικοκινητική και η Ψυχοκινητική Αγωγή είναι μερικές από τις μεθόδους που συμβάλλουν στην πολύπλευρη και ουσιαστική διάσταση της γνώσης από το παιδί.

Μαθησιακές Δυσκολίες και Μελέτη

Στο Κέντρο μας υπάρχει άμεση συνεργασία με παιδοψυχολόγους, λογοθεραπευτές και ειδικούς παιδαγωγούς.
Αυτό συμβάλλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση πιθανών μαθησιακών και άλλων δυσκολιών με την κατάλληλη επιστημονική μέθοδο.
Συνεπώς, το παιδί με μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες έχει τη δυνατότητα της εξατομικευμένης μελέτης και μάθησης σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

Γνωρίστε μας

Η Μαρία Μπαλτζάκη είναι απόφοιτη από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Στόχος της εξ αρχής ήταν να δημιουργήσει ένα χώρο, όπου τα παιδιά θα είχαν την ευκαιρία να προετοιμαστούν στα μαθήματα του σχολείου σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.
Παράλληλα, επιδίωξε αυτό να υλοποιείται και μέσα από βιωματικές δράσεις, με απώτερο στόχο τη βιωματική μάθηση των διαφόρων γνωστικών αντικειμένων, παράλληλα με την παραδοσιακή μέθοδο.
Στόχος του Κέντρου είναι να δώσει στη μάθηση το χρώμα που της ταιριάζει!

Ο Χώρος μας

Το Κέντρο μας προσφέρει μία καινοτόμα ιδέα στο χώρο της εκπαίδευσης μέσα από ένα κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον μάθησης και έκφρασης παιδιών σχολικής ηλικίας.
Το Κέντρο βρίσκεται σε μια ήσυχη και γραφική περιοχή της πόλης του Ηρακλείου.
Πλαισιώνεται από έναν καταπράσινο κήπο, όπου και πραγματοποιούνται δραστηριότητες προσαρμοσμένες στη φιλοσοφία του Κέντρου.
Αποτελείται από πέντε αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου πραγματοποιούνται οι δράσεις με βιωματικό χαρακτήρα, καθώς και μια αίθουσα αναμονής για μικρούς και μεγάλους.

Συνεργασίες

Το Κέντρο μας συνεργάζεται με άλλους φορείς (Δημοτικά Σχολεία, Βιβλιοπωλεία, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Εκδηλώσεις, Φεστιβάλ) με σκοπό την οργάνωση και στήριξη εκδηλώσεων για παιδιά, την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και το σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Summer Camp

Ένα ταξίδι γεμάτο δημιουργία στη ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΚΙΜΩΛΙΑ με ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ Καλοκαιρινά Εργαστήρια

   Χρωματιστή Κιμωλία


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Διδώς Σωτηρίου 19, Κορώνη Μαγαρά, Ηράκλειο, Κρήτη
Πλοηγηθείτε εδώ