ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΔΑΣΟΣ | ΠΑΙΔΙΚΟΣ – ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Βρεφικό τμήμα​

Το βρεφικό τμήμα, απευθύνεται σε βρέφη 12 μηνών έως 2,5 ετών. Το εξειδικευμένο προσωπικό, φροντίζει και καλύπτει τις ανάγκες αυτής της τρυφερής ηλικίας, τόσο στην υγιεινή, στην ασφάλεια, στην διατροφή, την ανάπαυση, όσο και στην διαπαιδαγώγηση του. Δεδομένο το ευαίσθητο της ηλικίας τους, προσφέρουμε χωρίς περιορισμούς την αγάπη και την φροντίδα μας, για την ομαλή συναισθηματική ανάπτυξη τους. Επιπλέον, πραγματοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, βασισμένο στο Εκπαιδευτικό σύστημα Reggio Emilia και προσαρμόσμενο στην ηλικία αυτή. Στόχος μας είναι, να παρατηρήσουμε και να βοηθήσουμε το βρέφος να κατακτήσει τις αναπτυξιακές δεξιότητες.

Μεταβρεφικό τμήμα 2 – 3 ετών

Στην ηλικία των 2 ετών τα παιδιά βιώνουν μια έκρηξη συναισθημάτων και ενέργειας. Μέσω των δραστηριοτήτων με παιγνιώδη χαρακτήρα βοηθάμε τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν, να ανακαλύψουν το περιβάλλον, να εκφραστούν με ποικίλους τρόπους, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους, καλλιεργώντας ταυτόχρονα πληθώρα δεξιοτήτων και αναπτύσσοντας τις αισθήσεις τους.

Προ-προνήπιο 3-4 ετών

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα εστιάζει στην βιωματική προσέγγιση της μάθησης που απορρέει από τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Μέσω δραστηριοτήτων προ-γραφής και προ-ανάγνωσης, δραματοποίησης, παιχνιδιών μίμησης, μουσικοκινητικής, λεπτής κινητικότητας άλλων που απευθύνονται στις ανάγκες της ηλικίας αυτής, επιτυγχάνεται η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε παιδιού.

Δραστηριότητες

Όλα τα τμήματα μας ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της έκφρασης των παιδιών. Σεβόμενοι τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και την ηλικία των παιδιών υλοποιούμε θεματικές ενότητες μέσα από δραστηριότητες όπως:

Εικαστικά – Ζωγραφική
Μουσική – τραγούδι
Δραματοποίηση – κουκλοθέατρο
Δραστηριότητες λεπτής κινητικοτητας
Περιβαλλοντική αγωγή
Συμβολικό παιχνίδι
Προ-γραφικές και προ-μαθηματικές δραστηριότητες

Οι παιδαγωγοί μας ως αρωγοί και καθοδηγητές ενθαρρύνουν, βοηθούν και υποστηρίζουν την ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη των παιδιών μέσω της βιωματικής μάθησης.

Διατροφή​

Το διατροφολόγιο μας δημιουργείτε με γνώμονα το παιδί σε συνεργασία με παιδιάτρο, διατροφολόγο και μαία. Χρησιμοποιώντας αγνά υλικά εκ των οποίων ορισμένα προέρχονται από τον κήπο μας, στοχεύοντας στη σωστή και ισσοροπημένη διατροφή των παιδιών. Το πρόγραμμα διατροφής θα αλλάζει κάθε μήνα και θα προσαρμόζεται ανάλογα τις ανάγκες των παιδιών.

Ο κήπος μας

Βασικό χαρακτηριστικό του προγράμματος μας είναι η περιβαλλοντική αγωγή. Ο κήπος μας άρτια προσαρμοσμένος για τις ανάγκες των παιδιών προσφέρεται για να πραγματοποιηθούν δραστηριότητες κηπουρικής και εξερεύνησης του φυσικού περιβάλλοντος. Εξερευνώντας το παιδί τη λειτουργία της φύσης αγαπά το φυσικό περιβάλλον και επηρεάζει σωστά και τις διατροφικές του συνήθειες. Μέσω της εξερεύνησης τα παιδιά είναι σε θέση να κατανοήσουν τη λειτουργία της φύσης, να αγαπήσουν το φυσικό περιβάλλον και να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 2810 314125 & 2810 325856 ή να μας στείλετε email στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση [email protected]. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.paramitheniodasos.gr για να ενημερωθείτε για τις δραστηριότητές μας.

   Παραμυθένιο ΔΑΣΟΣ

 


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου & Ευρυτανίας 4, Παγκρήτιο Στάδιο, Ηράκλειο, Κρήτη
Πλοηγηθείτε εδώ