Βρεφονηπιακός – Παιδικός Σταθμός και Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο

«ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΔΑΣΟΣ» στο Ηράκλειο Κρήτης

Βρεφικό τμήμα​

Στο ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΔΑΣΟΣ το βρεφικό τμήμα, απευθύνεται σε βρέφη 12 μηνών έως 2,5 ετών. Το εξειδικευμένο προσωπικό, φροντίζει και καλύπτει τις ανάγκες αυτής της τρυφερής ηλικίας, τόσο στην υγιεινή, στην ασφάλεια, στην διατροφή, την ανάπαυση, όσο και στην διαπαιδαγώγηση του. Δεδομένο το ευαίσθητο της ηλικίας τους, προσφέρουμε χωρίς περιορισμούς την αγάπη και την φροντίδα μας, για την ομαλή συναισθηματική ανάπτυξη τους. Επιπλέον, πραγματοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, βασισμένο στο Εκπαιδευτικό σύστημα Reggio Emilia και προσαρμόσμενο στην ηλικία αυτή. Στόχος μας είναι, να παρατηρήσουμε και να βοηθήσουμε το βρέφος να κατακτήσει τις αναπτυξιακές δεξιότητες.

Μεταβρεφικό τμήμα 2 – 3 ετών

Στην ηλικία των 2 ετών τα παιδιά βιώνουν μια έκρηξη συναισθημάτων και ενέργειας. Μέσω των δραστηριοτήτων με παιγνιώδη χαρακτήρα βοηθάμε τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν, να ανακαλύψουν το περιβάλλον, να εκφραστούν με ποικίλους τρόπους, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους, καλλιεργώντας ταυτόχρονα πληθώρα δεξιοτήτων και αναπτύσσοντας τις αισθήσεις τους.

Προ-προνήπιο 3-4 ετών

Στο ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΔΑΣΟΣ το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα εστιάζει στην βιωματική προσέγγιση της μάθησης που απορρέει από τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Μέσω δραστηριοτήτων προ-γραφής και προ-ανάγνωσης, δραματοποίησης, παιχνιδιών μίμησης, μουσικοκινητικής, λεπτής κινητικότητας άλλων που απευθύνονται στις ανάγκες της ηλικίας αυτής, επιτυγχάνεται η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε παιδιού.

Νηπιαγωγείο

Οι βάσεις για την διαμόρφωση της προσωπικότητας και της εκπαιδευτικής πορείας των παιδιών διαμορφώνεται κατά την προσχολική περίοδο και ειδικότερα στην ηλικία των 4,5 ετών δηλαδή κατά την φοίτηση τους στο Νηπιαγωγείο (προνήπιο- νήπιο). Το Παραμυθένιο Δάσος θα λειτουργεί από την νέα σχολική χρονιά τμήμα Προνηπίου – Νηπίου σύμφωνα με τις Νομοθετικές Διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας, ολοκληρώνοντας την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού σας και θέτοντας γερές βάσεις για την είσοδό του στο Δημοτικό Σχολείο.

Παροχές

 • Παιδίατρος
 • Μαία
 • Ασφάλιση ατομικής ευθύνης
 • Εξειδικευμένο προσωπικό
 • Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη
  – Κοινωνική εξέλιξη
  – Συναισθηματική εξέλιξη
  – Γνωστική ανάπτυξη
  – Κινητική ανάπτυξη
  – Επικοινωνία
  – Αυτονομία
 • New Mums
  Το πρόγραμμα «New Mums» απευθύνεται σε νέες και υποψήφιες μανούλες αλλά και μπαμπάδες με σκοπό την ενημέρωση και την εκπαίδευση τους για τις προεκτάσεις, τις ψυχολογικές διεργασίες και τις αλλαγές που επιφέρει η απόκτηση ενός παιδιού.
 • Σχολή γονέα

Δραστηριότητες

Στο ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΔΑΣΟΣ όλα τα τμήματα μας ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της έκφρασης των παιδιών. Σεβόμενοι τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και την ηλικία των παιδιών υλοποιούμε θεματικές ενότητες μέσα από δραστηριότητες όπως:

 • Εικαστικά
 • Μουσική – τραγούδι
 • Δραματοποίηση – κουκλοθέατρο
 • Δραστηριότητες λεπτής κινητικοτητας
 • Περιβαλλοντική αγωγή
 • Συμβολικό παιχνίδι
 • Προ-γραφικές και προ-μαθηματικές δραστηριότητες

Οι παιδαγωγοί μας ως αρωγοί και καθοδηγητές ενθαρρύνουν, βοηθούν και υποστηρίζουν την ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη των παιδιών μέσω της βιωματικής μάθησης.

Διατροφή​

Το διατροφολόγιο μας δημιουργείται με γνώμονα το παιδί σε συνεργασία με παιδίατρο, διατροφολόγο και μαία. Χρησιμοποιώντας αγνά υλικά εκ των οποίων ορισμένα προέρχονται από τον κήπο μας, στοχεύοντας στη σωστή και ισορροπημένη διατροφή των παιδιών. Το πρόγραμμα διατροφής θα αλλάζει κάθε μήνα και θα προσαρμόζεται ανάλογα τις ανάγκες των παιδιών.

Ο κήπος μας

Βασικό χαρακτηριστικό του προγράμματος μας είναι η περιβαλλοντική αγωγή. Ο κήπος μας άρτια προσαρμοσμένος για τις ανάγκες των παιδιών προσφέρεται για να πραγματοποιηθούν δραστηριότητες κηπουρικής και εξερεύνησης του φυσικού περιβάλλοντος. Εξερευνώντας το παιδί τη λειτουργία της φύσης αγαπά το φυσικό περιβάλλον και επηρεάζει σωστά και τις διατροφικές του συνήθειες. Μέσω της εξερεύνησης τα παιδιά είναι σε θέση να κατανοήσουν τη λειτουργία της φύσης, να αγαπήσουν το φυσικό περιβάλλον και να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 2810 314125 & 2810 325856 ή να μας στείλετε email στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση [email protected]. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.paramitheniodasos.gr για να ενημερωθείτε για τις δραστηριότητές μας.

   Παραμυθένιο ΔΑΣΟΣ

 


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου & Ευρυτανίας 4, Παγκρήτιο Στάδιο, Ηράκλειο, Κρήτη
Πλοηγηθείτε εδώ