ΑΛΕΞΕΙΣ-ΤΖΑΝΑΚΗ ΕΛΕΝΑ

ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ στο Κοκκίνη Χάνι

Ονομάζομαι Έλενα Τζανάκη και είμαι λογοθεραπεύτρια στο Κοκκίνη Χάνι, απόφοιτη του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πελοποννήσου.
Είμαι μέλος του συλλόγου επιστημόνων Λογοπαθολόγων & Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). Το 2011 υπηρέτησα εθελοντικά για ένα χρόνο στο κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με αυτισμό του Νομού Μεσσηνίας. Τον Αύγουστο του 2012 εκτέλεσα χρέη συνοδού σε ενήλικο άτομο με εγκεφαλική παράλυση στις κατασκηνώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑ με Α) στον Ταΰγετο Μεσσηνίας για περίπου ένα μήνα.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, πραγματοποίησα την πτυχιακή μου εργασία με θέμα: «Λογοθεραπευτική Παρέμβαση σε άτομα με Εγκεφαλική Παράλυση». Εντός του πλαισίου σπουδών, ολοκλήρωσα την κλινική μου άσκηση σε τυπικό Νηπιαγωγείο, σε Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, καθώς και σε Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης) συνολικής διάρκειας τριών (3) εξαμήνων.
Τελείωσα την εξάμηνη πρακτική μου άσκηση σε ιδιωτικό γραφείο λογοθεραπείας στο Ηράκλειο Κρήτης τον Σεπτέμβριο του 2014. Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, ημερίδων και εκπαιδεύσεων που αφορούν τις δυσκολίες του λόγου και ομιλίας,τις αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, τις μαθησιακές δυσκολίες (διάγνωση & παρέμβαση), τις στοματοπροσωπικές ασκήσεις και την μυολειτουργική αποκατάσταση, τις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές – αυτισμός, την αναπτυξιακή-λεκτική δυσπραξία (SIMATA). Παράλληλα, είμαι κάτοχος βεβαίωσης επάρκειας του ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης στη χορήγηση, βαθμολόγηση και ερμηνεία των εξεταστικών αποτελεσμάτων του Αθηνά Τεστ-Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης. Επίσης έχω καταρτιστεί στο Σύστημα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων-PECS (σε Βασικό επίπεδο), για παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού.
Από τον Σεπτέμβριο του 2018 παρακολουθώ ένα πρόγραμμα εξειδίκευσης και συμπληρωματικής εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο “Μαθησιακές Δυσκολίες: Έννοια, Αιτιολογικοί Παράγοντες, Xαρακτηριστικά και Αξιολόγηση”
Τέλος, κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος λογοθεραπεύτριας από την περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, με αριθμό πρωτοκόλλου 8373/06-08-15. Από τα τέλη του 2014 έως και σήμερα, εργάζομαι ιδιωτικά στο Νομό Ηρακλείου, πραγματοποιώντας συνεδρίες κατ’ οίκον και παράλληλα προετοιμάζοντας το δικό μου χώρο στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος μέχρι τα τέλη του 2018.

Στο Κέντρο Λογοθεραπείας ΑΛΕΞΕΙΣ-ΤΖΑΝΑΚΗ ΕΛΕΝΑ, αναλαμβάνουμε περιστατικά για αξιολόγηση και παρέμβαση σε παιδιά με:

  • Αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές
  • Προβλήματα λόγου και ομιλίας
  • Διαταραχές στη ροή της ομιλίας (Τραυλισμός)
  • Μαθησιακές δυσκολίες
  • Δυσλεξία
  • ΔΕΠ-Υ -ΔΑΔ -ΔΑΦ

Εφαρμόζονται τεχνικές ΟΡΤ (Oral Placement Therapy) με τα κατάλληλα θεραπευτικά εργαλεία για τη βελτίωση της Ομιλίας και της Σίτισης.

  Αλέξεις-Κέντρο Λογοθεραπείας

 


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Κοκκίνη Χάνι, Ηράκλειο, Κρήτη
Πλοηγηθείτε εδώ