Σχολή Κρητικών Χορών «ΧΝΑΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ και ΜΑΝΟΛΗΣ»

O Λαογραφικός Όμιλος ΧΝΑΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ και ΜΑΝΟΛΗΣ διανύει την 4η δεκαετία της ενασχόλησής του με τον πολύτιμο θησαυρό της Κρητικής Παράδοσης. Συγκεκριμένα ασχολείται:

  • Συλλογή και καταγραφή Λαογραφικού υλικού της Κρήτης που αναφέρεται σε: Ήθη και έθιμα – Χορούς τοπικούς και παγκρήτιους – Φορεσιές – Παραδοσιακά επαγγέλματα – Παραδοσιακά όργανα, Μουσικές, Μουσικούς, Τραγούδια, Μαντινάδες – Παροιμίες, Χωρατά – Θρύλους και παραδόσεις κ.α.
  • Με την οργάνωση και πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων που συχνά περιλαμβάνουν αναβίωση κρητικών εθίμων όπως π.χ. «Τα Καζανέματα»
  • Με τη Διδασκαλία των Κρητικών χορών, τοπικών και παγκρήτιων και την παρουσίαση τους με τα χορευτικά συγκροτήματα του Ομίλου, που επανειλημμένα έχουν αποσπάσει το πρώτο βραβείο σε Παγκρήτιους και Πανελλαδικούς Διαγωνισμούς.

Θεωρώντας ότι τα ήθη και τα έθιμά μας, οι χοροί όπως και άλλα στοιχεία της Κρητικής Παράδοσης έχουν άμεση σχέση με την καθημερινή προσωπική ή κοινωνική ζωή και αποτελούν το «μίτο» που μας οδηγεί και μας δένει γερά με τις ρίζες μας, ο Λαογραφικός Όμιλος ΧΝΑΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ και ΜΑΝΟΛΗΣ συνεχίζει τη δράση του ευαισθητοποιώντας πολλούς νέους ανθρώπους και όχι μόνον προς αυτή την κατεύθυνση.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2810 255395 και 6945 919111 ή στο email: [email protected].

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.xnaris.gr

   Λαογραφικος Ομιλος »Λαζαρος και Μανολης Χναρης»

 


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Μίνωος 36, Καμίνια, Ηράκλειο, Κρήτη
Πλοηγηθείτε εδώ