Ρυθμική Γυμναστική – Ενόργανη Γυμναστική – Ακροβατική

Τραμπολίνο – Παρκούρ (Parkour) – Σκάκι – Καράτε – Cheerleading

Zumba – Κρητικοί Παραδοσιακοί Χοροί – Θεατρικό Παιχνίδι.

«ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»

στο Μασταμπά, Ηράκλειο Κρήτης

Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ιδρύθηκε το 1990 από καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην Ενόργανη Γυμναστική.
Το σωματείο είναι αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Μέχρι το 1996 ανήκε στο ΣΕΓΑΣ και συμμετείχε σε Πανελλήνια και Παγκρήτια πρωταθλήματα Ενόργανης Γυμναστικής με σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις.
Από το 1997 και μετά είναι μέλος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και από το 2002 μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.

Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.
Κάθε χρόνο, το σωματείο συμμετέχει με αξιόλογους αθλητές και αθλήτριες σε Πανελλήνια πρωταθλήματα Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής, Τραμπολίνο, Καράτε και Ακροβατικής.
Σκοπός του σωματείου μας είναι η ανάπτυξη, προαγωγή και καλλιέργεια του αθλητισμού και του αθλητικού, γενικά, πνεύματος, η σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και δεξιοτήτων των αθλούμενων, η κατάλληλη και εποικοδομητική εκμετάλλευση του ελεύθερου χρόνου με ποικιλία γυμναστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ λειτουργεί τμήματα μαζικά, προαγωνιστικά, αγωνιστικά

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ενόργανη Γυμναστική

Η Γυμναστική είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα και συμπεριλαμβάνονταν πάντα στο πρόγραμμα των αρχαίων όσο και των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων.
Η Γυμναστική είναι από τα λίγα αθλήματα που αναπτύσσει ισόρροπα και αρμονικά ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα.
Η Ενόργανη Γυμναστική είναι το μοναδικό άθλημα με την μεγαλύτερη ποικιλία ασκήσεων.

Ρυθμική Γυμναστική

Η Ρυθμική Γυμναστική είναι ένα άθλημα αποκλειστικά γυναικείο και εκτελείται τόσο ατομικά όσο και ομαδικά.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’40 εμφανίζεται με την αγωνιστική της και δημιουργείται το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής, που τα πρώτα χρόνια ονομαζόταν μοντέρνα γυμναστική.
Αναγνωρίστηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία το 1961 και εισήχθη στο Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων μόλις το 1984 για το Ατομικό και το 1996 για το Ομαδικό – ανσάμπλ (ensemble).
Η Ρυθμική Γυμναστική είναι ένα άθλημα που απαιτεί ευλυγισία, συντονισμό, χάρη, αλλά και δύναμη, ταχύτητα και αντοχή. Οι απαιτήσεις για αυτό το άθλημα είναι ιδιαίτερα μεγάλες.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, η Ελληνική ομάδα του ομαδικού (ανσάμπλ), ήταν από τα φαβορί και κατέκτησε την τρίτη θέση, παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο.

Ακροβατική

Η Ακροβατική Γυμναστική επίσημα εντάχθηκε στην F.I.G. το 1999, όταν αποσυνδέθηκε από την I.F.S.A και είναι ένα από τα παλαιότερα αθλήματα που υπάρχουν.
Το άθλημα απαιτεί θάρρος, δύναμη, ευλυγισία. Οι ασκήσεις συνοδεύονται με μουσική αρμονικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα των γυμναστών – αθλητών, υπάρχει χορογραφία και εκτελούνται ομαδικές ασκήσεις με πολύ θέαμα.
Η Ακροβατική Γυμναστική απαιτεί απόλυτο έλεγχο του σώματος, γίνονται ασκήσεις στο έδαφος και στον αέρα.
Η Ακροβατική Γυμναστική είναι ένα πάρα πολύ θεαματικό άθλημα που κρατάει τους θεατές σε συνεχή αγωνία. Κάθε πρόγραμμα είναι διαφορετικό με ξεχωριστή μουσική καθώς και οι εμφανίσεις των αθλητών και αθλητριών ποικίλουν ανάλογα με το θέμα που παρουσιάζουν.

Τραμπολίνο

Η ιδέα του «Ίπτασθε» υπήρχε στο μυαλό των ανθρώπων εδώ και αιώνες. Εφημερίδες και κάρτες του 18ου αιώνα μαρτυρούν τη χρήση κάποιου είδους Τραμπολίνο για λόγους αναψυχής.
Στην Ελλάδα αναπτύχθηκε στη δεκαετία του ’90, ενώ το 1998 διοργανώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, σαν ολυμπιακό άθλημα, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϋ το 2000.

Παρκούρ

Το Παρκούρ, γνωστό και ως Τέχνη της Φυγής, είναι μια Γαλλικής καταγωγής μη-ανταγωνιστική σωματική και πνευματική τέχνη που έχει ως στόχο την ταχύτατη και βέλτιστη δυνατή μετακίνηση από οποιοδήποτε σημείο του χώρου Α σε διαφορετικό σημείο Β, χρησιμοποιώντας μόνο τις ανθρώπινες σωματικές ικανότητες.
Στόχος του Παρκούρ είναι ουσιαστικά η υπερπήδηση εμποδίων, φυσικών και τεχνητών, όπου ως εμπόδια μπορούν να θεωρηθούν τα πάντα, από βράχοι, ποτάμια ή κλαδιά μέχρι τοίχοι, πεζούλια ή κάγκελα.

Καράτε

Σήμερα, το Καράτε στην Ελλάδα διοικείται από την Ελληνική Ομοσπονδία Karate (ΕΛ.Ο.Κ.) τη μόνη αναγνωρισμένη Ομοσπονδία Καράτε που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γ.Γ Αθλητισμού, για την εκπροσώπηση του αθλήματος στην Ελλάδα όσο και στο Διεθνή χώρο.
Το Karate, είναι παγκοσμίως το πιο διαδεδομένο και οργανωμένο ανάμεσα στα διάφορα στυλ Καράτε, πράγμα που οφείλεται στην πολύ καλή οργάνωση της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Καράτε,αλλά και των υπολοιπων ομοσπονδιών ανά τον κόσμο.

Cheerleading

Μια δραστηριότητα Αθλητικού Ομαδικού Χορού αναγνωρισμένη από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού!!
Ένα διασκεδαστικό και γεμάτο ενέργεια άθλημα, που συνδυάζει γυμναστική με χορό.

Σκάκι

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2810 253014 ή στο email [email protected]

   Καζαντζάκης Ν. – Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλείου

 


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Δρυμητινού 29, Μασταμπάς, Ηράκλειο, Κρήτη
Πλοηγηθείτε εδώ