Εργαστήρι Ψυχοκινητικής Αγωγής και Έκφρασης

«ΠΑΙΖΟΥΜΕ» στο Ηράκλειο Κρήτης

Στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής Αγωγής και Έκφρασης ΠΑΙΖΟΥΜΕ μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, μπορούν να εκφραστούν, να δουλέψουν με την κίνηση, το σώμα, τον λόγο και τις αισθήσεις. Μέσω των κατάλληλων προγραμμάτων παρέμβασης, αναπτύσσουν παράλληλα τον κινητικό, τον γνωστικό, τον συναισθηματικό και τον κοινωνικό τομέα.

Μέσα από ευχάριστα προγράμματα, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με πολλές δραστηριότητες. Εξασκούν πολλές δεξιότητες, εντάσσονται σε ομάδα, αποκτούν ενεργό ρόλο, υιοθετούν υγιή πρότυπα, μέσα από τον πλέον φυσικό τρόπο εκμάθησης, το παιχνίδι.

Η Κάλλια Σφενδουράκη, υπεύθυνη του εργαστηρίου, είναι διπλωματούχος καθηγήτρια χορού (ΕΣΧΕ, IDTA, WDS), διπλωματούχος δραματικής σχολής, Χοροθεραπεύτρια, Μουσικοθεραπεύτρια, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια.

Στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής Αγωγής και Έκφρασης ΠΑΙΖΟΥΜΕ μπορείτε να βρείτε τα εξής προγράμματα:

  • Βρεφική Αγωγή
  • Μουσικοκινητική Αγωγή
  • Ψυχοκινητική Αγωγή
  • Θεατρικό Παιχνίδι
  • Χοροθεραπεία
  • Μουσικοθεραπεία
  • Brick by Brick® (Lego® Based Therapy Club)
  • Χορούς (Latin, Oriental, Hip Hop, Zumba, Λαϊκά, Κρητικά)

Μια εναλλακτική πρόταση μάθησης, διασκέδασης, δημιουργικότητας, χαλάρωσης

για παιδιά με ΔΑΦ, Σύνδρομο Down και άλλες συναφείς δυσκολίες!!!

Βρεφική Αγωγή:  Ένας υπέροχος συνδυασμός μουσικής, παιχνιδιού, χορού, τραγουδιού και παιχνίδι με μουσικά κρουστά οργανάκια Orff, για παιδιά 0-4 ετών μαζί με το φροντιστή τους.

Μουσικοκινητική αγωγή: Βασισμένο στα πιο αναγνωρισμένα συστήματα μουσικής εκπαίδευσης για παιδιά (Orff. Dalcroze, Kondaly). Μέσα από παιχνίδι, χορό, τραγούδι, και μουσικούς όρους, το παιδί αβίαστα αναπτύσσεται μουσικά και κινητικά.

Ψυχοκινητική Αγωγή: Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με πολλές δραστηριότητες. Με αυτόν τον τρόπο εξασκούν πολλές δεξιότητες, υιοθετούν υγιή πρότυπα, εντάσσονται σε ομάδα και αποκτούν ενεργό ρόλο σε αυτήν, μέσα από τον πλέον φυσικό τρόπο εκμάθησης, το παιχνίδι.

Θεατρικό παιχνίδι: Μέσα από παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμό, παντομίμα, δραματοποίηση, ο στόχος μας δεν είναι να οδηγηθούμε στην παράσταση αλλά η δημιουργική διαδικασία μέσα από αυτό!

Μουσικοθεραπεία: Η μουσική είναι ένα μέσο που εξασφαλίζει ένα μη ανταγωνιστικό μαθησιακό περιβάλλον, ευνοεί την ανάπτυξη και τη διευκόλυνση της γνώσης. Τα παιδιά παίζοντας μουσικά όργανα και χρησιμοποιώντας το σώμα και τη φωνή τους,  αναπτύσσουν της προσωπικότητάς τους, ενισχύουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους.

Brick by Brick® (Lego® Based Therapy Club): Ένα πρόγραμμα ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, που βοηθάει παιδιά με ΔΑΦ και με δυσκολίες στην επικοινωνία και την κοινωνική αλληλεπίδραση. Βελτιώνει την ικανότητα των παιδιών να αλλάζουν τη συμπεριφορά τους. Να αντιλαμβάνονται και να μιλούν για τα συναισθήματά τους. Να επιλύουν προβλήματα και να μαθαίνουν καλύτερα το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν και κινούνται.

Χοροθεραπεία: Ο χορός είναι από τις αρχαιότερες μορφές τέχνης και έκφρασης των συναισθημάτων. Μέσω της μουσικής το παιδί αφήνεται στο ρυθμό και χορεύοντας εκφράζει τα συναισθήματά του.

Στόχος του Εργαστηρίου Ψυχοκινητικής Αγωγής και Έκφρασης ΠΑΙΖΟΥΜΕ είναι να βοηθήσουμε το παιδί να ανακαλύψει τις εσωτερικές του δυνάμεις, να βελτιώσει τις δυσκολίες του, να κερδίσει το στοίχημα του κοινωνικού αποκλεισμού, να πιστέψει στον εαυτό του, να αξιοποιήσει σωστά τις δυνατότητές του.

Εγγραφές όλο το χρόνο!!

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επισκεφτείτε το χώρο μας Πριάμου 22 και Μενελάου γωνία στο Γιόφυρο ή να μας καλέσετε στα τηλέφωνα 2810288542, 6979104343.

     Παι-ζουμε


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Πριάμου 22 & Μενελάου, Ξηροπόταμος, Ηράκλειο, Κρήτη
Πλοηγηθείτε εδώ