ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ»

Ενόργανη – Ρυθμική – Ακροβατική

στο Ηράκλειο Κρήτης

Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ» ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό τη σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και δεξιοτήτων των μελών του. Με έμφαση στην ασφάλεια των αθλητών και βασιζόμενοι στους έμπειρους προπονητές μας, στοχεύουμε στην μύηση όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στα διάφορα αντικείμενα του αθλητισμού, αλλά και στην ίδια τη χαρά της άθλησης. Είμαστε μέλη της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.

Αθλήματα

Ακροβατική Γυμναστική

Η Ακροβατική είναι να άθλημα που ενισχύει το πνεύμα της ομαδικότητας και βασίζεται στο τρίπτυχο θάρρος, δύναμη και ευλυγισία.
Είναι μια μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης, η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική. Στην ακροβατική, όλα τα προγράμματα εκτελούνται με μουσική συνοδεία η οποία δεν περιέχει λόγια. Ο συγχρονισμός και η εναρμόνιση της μουσικής με την κίνηση είναι απαραίτητα στοιχεία.
Σαν άθλημα ταιριάζει απόλυτα σε ένα μικρό παιδί, καθώς από τη φύση του έχει μάθει να διασκεδάζει παίζοντας με άλλα παιδιά.

Ενόργανη Γυμναστική

Η Ενόργανη είναι ένα άθλημα ευεργετικό για το ανθρώπινο σώμα. Είναι είναι ένα απ’ τα αρχαιότερα αθλήματα που συμπεριλαμβάνεται στα προγράμματα των Ολυμπιακών Αγώνων και αποτελεί τη βάση όλων των αθλημάτων. Σε αγωνιστικό επίπεδο τα όργανα της ενόργανης γυμναστικής για τις γυναίκες είναι άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, δοκός και έδαφος, ενώ για τους άνδρες άλμα, δίζυγο, μονόζυγο, έδαφος, πλάγιος ίππος και κρίκοι. Συμπληρωματικό όργανο της ενόργανης γυμναστικής είναι και το τραμπολίνο.
Σαν άθλημα, ταιριάζει απόλυτα σε ένα μικρό παιδί, καθώς βασίζεται στη φυσιολογική εξέλιξη της κίνησής του.

Ρυθμική Γυμναστική

Η Ρυθμική είναι ο τέλειος συνδυασμός αθλητισμού και τέχνης. Είναι ένα άθλημα εντυπωσιακό και όμορφο που δίνει έμφαση στην αρμονία, στη χάρη και στο ρυθμό των κινήσεων των κοριτσιών. Τα βοηθάει να καλλιεργήσουν το σώμα, την κίνηση, την αυτοπεποίθησή τους και ν’ αναπτύξουν τις μουσικοκινητικές τους δυνατότητες. Ταυτόχρονα είναι από τα λίγα αθλήματα που δίνει τη δυνατότητα στις αθλήτριες να εκφραστούν και να μοιραστούν μέσα από τις κινήσεις τους τη δική τους μοναδική προσωπικότητα.
Τα κορίτσια ξεκινούν την προετοιμασία τους στο άθλημα από νεαρή ηλικία, αλλά γίνονται δεκτά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σε άλλους σημαντικούς διεθνείς αγώνες μετά τα 16 τους χρόνια.

Γυμναστικές Επιδείξεις

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλείου «Ο ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ» γιορτάζει το τέλος κάθε αθλητικής χρονιάς με μια εκδήλωση, που μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών των αθλητών/αθλητριών μας στα διάφορα προγράμματα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2810313707 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.kallistossports.gr.

 

   Ο Κάλλιστος – Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλείου

   kallistos_sports

 


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Παγκρήτιο Στάδιο, Θύρα 9, Μουστακλή Σπύρου, Λίντο, Ηράκλειο, Κρήτη
Πλοηγηθείτε εδώ