ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ«Ο ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ»

Ενόργανη – Ρυθμική – Ακροβατική

στο Ηράκλειο Κρήτης

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλείου «Ο ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ» ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό τη σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και δεξιοτήτων των μελών του. Έχοντας βιώσει εμείς οι ίδιοι τα μεγάλα οφέλη από τον αθλητισμό, τον οποίο έχουμε πλέον εντάξει ενεργά στην ζωή μας, δημιουργήσαμε τον Σύλλογο αυτόν με πρωταρχικό σκοπό την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων κάθε ηλικίας στα διάφορα αντικείμενα του αθλητισμού,αλλά και στη χαρά της άθλησης.

Με έμφαση στην ασφάλεια των αθλητών και βασιζόμενοι στους έμπειρους προπονητές μας, στοχεύουμε στην μύηση όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στα διάφορα αντικείμενα του αθλητισμού, αλλά και στην ίδια τη χαρά της άθλησης.

Αθλήματα

Ενόργανη Γυμναστική

Η Eνόργανη Γυμναστική είναι ένα απ’ τα αρχαιότερα αθλήματα και συμπεριλαμβάνεται και στα προγράμματα των Ολυμπιακών Αγώνων και αποτελει τη βάση όλων των αθλημάτων. Σε αγωνιστικό επίπεδο τα όργανα της ενόργανης γυμναστικής για τις γυναίκες είναι άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, δοκός και έδαφος, ενώ για τους άνδρες άλμα, δίζυγο, μονόζυγο, έδαφος, πλάγιος ίππος και κρίκοι. Συμπληρωματικό όργανο της ενόργανης γυμναστικής είναι και το τραμπολίνο.

Ρυθμική Γυμναστική

Στη Ρυθμική οι αθλήτριες εκτελούν ασκήσεις με τη βοήθεια αντικειμένων αντί οργάνων, συνδυάζοντας τα εκφραστικά βήματα του χορού, όπως άλματα, στροφές, βηματισμούς, κυβιστήσεις κ.α., με επιδέξιους χειρισμούς της μπάλας, του σχοινιού, της κορδέλας, της στεφάνης ή της κορίνας. Είναι ένα άθλημα εντυπωσιακό και όμορφο που δίνει έμφαση στην αρμονία, στη χάρη και στο ρυθμό των κινήσεων των κοριτσιών. Τα βοηθάει να καλλιεργήσουν το σώμα, την κίνηση, την αυτοπεποίθησή τους και ν’ αναπτύξουν τις μουσικοκινητικές τους δυνατότητες. Ταυτόχρονα είναι από τα λίγα αθλήματα που δίνει τη δυνατότητα στις αθλήτριες να εκφραστούν και να μοιραστούν μέσα από τις κινήσεις τους τη δική τους μοναδική προσωπικότητα.

Ακροβατική Γυμναστική

Πρόκειται για ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό αγώνισμα που βασίζεται στο τρίπτυχο θάρρος, δύναμη και ευλυγισία. Είναι μια μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική. Στην ακροβατική, όλα τα προγράμματα εκτελούνται με μουσική συνοδεία η οποία δεν περιέχει λόγια. Ο συγχρονισμός και η εναρμόνιση της μουσικής με την κίνηση είναι απαραίτητα στοιχεία. Στη διάρκεια του προγράμματος, τα ζευγάρια θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλο το έδαφος που εκτελούνται οι γυμναστικές ασκήσεις, δείχνοντας ποικιλία στη χρήση βηματισμών και κατευθύνσεων πάντα σε απόλυτο συνδυασμό μεταξύ τους. Επίσης θα πρέπει, σύμφωνα με τους κανονισμούς να υπάρχουν εναλλαγές στην ταχύτητα της κίνησης των αθλητών, αλλαγή του ρυθμού, όπως και ποικιλία στην ποιότητα της κίνησης.

SUMMER CAMP

Κάθε καλοκαίρι μετά την λήξη της σχολικής χρονιάς στο σωματείο μας «Ο ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ» λειτουργούν τμήματα προσχολικής και σχολικής ηλικίας αθλητικής απασχόλησης παιδιών.
Σκοπός του προγράμματος είναι η μύηση των παιδιών στον αθλητισμό, η γνωριμία διαφόρων ολυμπιακών και μη αθλημάτων καθώς και η ευχάριστη και δημιουργική ενασχόληση των παιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες, με αθλητικές-παιδαγωγικές, ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2810313707 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.kallistossports.gr.


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Παγκρήτιο Στάδιο, Θύρα 9, Λίντο, Ηράκλειο, Κρήτη
Πλοηγηθείτε εδώ