Σχολή Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού «ΜΑΡΙΛΟΥ ΜΠΕΝΑΡΔΗ»
στο Ηράκλειο Κρήτης

Αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού & Επιστημών

Ο χορός προάγει τη γνώση και ενθαρρύνει τη σκέψη,
διευρύνει τη φαντασία και
αποκαλύπτει πτυχές του εαυτού μας,
μέσα από την ελευθερία έκφρασης

ΚΑΝΕΤΕ το ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ και το ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ του ΧΟΡΟΥ ΞΕΚΙΝΑ

Η αγάπη για το χορό, τη μουσική, το ρυθμό, τη μοναδικότητα της αρμονικής ψυχοσωματικής και πνευματικής ανάπτυξης, βρήκαν την έκφρασή τους με την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Χορού «ΜΑΡΙΛΟΥ ΜΠΕΝΑΡΔΗ«.

Στο κέντρο του Ηρακλείου με πολλή αγάπη και μεράκι δημιουργήσαμε έναν χώρο πλήρως ανακαινισμένο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών που διασφαλίζει τη σωστή και ασφαλή εκπαίδευση των παιδιών σας πάνω στο χορό και όχι μόνο.
Ο χορός προσφέρει διασκέδαση, έκφραση συναισθημάτων, εκτόνωση από το στρες, γυμναστική, βελτίωση της αυτοπεποίθησης, μεγαλύτερη κοινωνικοποίηση.

Βιογραφικό

Η Μαριλού Μπεναρδή γεννήθηκε στο Ηράκλειο και άρχισε χορό 4 ετών. Βραβεύτηκε σε Παγκρήτιους και Πανελληνίους Διαγωνισμούς Χορού. Το 2004, πτυχιούχος πλέον της Ανώτερης Σχολής Χορού «ΝΙΚΗ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ», συμμετείχε με την επαγγελματική ομάδα της σχολής σε παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσική. Επίσης συμμετείχε ως χορεύτρια στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων και στην Παραολυμπιάδα στην Αθήνα. Συγχρόνως εργάζεται ως βοηθός της Νικολέτας Μπακάλη-Κονταξάκη. Επιστρέφοντας στο Ηράκλειο διδάσκει σε διάφορες σχολές χορού, χορεύει, χορογραφεί και παρακολουθεί σεμινάρια διαφόρων ειδών χορού για όλες τις ηλικίες, ενώ το 2013 ανοίγει με επιτυχία την δική της σχολή.

Η Σχολή Χορού «ΜΑΡΙΛΟΥ ΜΠΕΝΑΡΔΗ» απαρτίζεται από πτυχιούχους δασκάλους και επαγγελματίες στο είδος τους.

Στόχος της Σχολής Χορού «ΜΑΡΙΛΟΥ ΜΠΕΝΑΡΔΗ» είναι η εξέλιξη και προώθηση του χορού μέσω μαθημάτων, σεμιναρίων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου.
Επιθυμία μας είναι να φέρουμε μια μεγάλη μερίδα του κοινού σε επαφή με την τέχνη του χορού και να του δώσουμε λόγους να μαθητεύσει σε αυτήν και να την αγαπήσει.

ΤΜΗΜΑΤΑ Παιδικά – Εφηβικά

Στη Σχολή Χορού «ΜΑΡΙΛΟΥ ΜΠΕΝΑΡΔΗ» διδάσκονται:

 • Μουσικοκινητική αγωγή με στοιχεία μπαλέτου από 3,5 ετών.
  Τα τμήματα προσχολική ηλικίας που λειτουργούν στη Σχολή Χορού «ΜΑΡΙΛΟΥ ΜΠΕΝΑΡΔΗ» δίνουν τη δυνατότητα στις μικρές μας μαθήτριες να διαμορφώσουν την πορεία και εξέλιξή τους, με βάση πάντα την πρόοδο στην τέχνη του χορού.
  Σε αυτήν την ηλικία μπαίνουν οι βάσεις, για αυτό και η σχολή μας αποδίδει μεγάλη σημασία στο σωστό ξεκίνημα με κατάλληλα προσαρμοσμένα μαθήματα μουσικοκινητής αγωγής σε συνδυασμό με στοιχεία μπαλέτου.
 • Κλασσικός Χορός (Σύστημα Vaganova)
  Στη Σχολή Χορού «ΜΑΡΙΛΟΥ ΜΠΕΝΑΡΔΗ» λειτουργούν τμήματα Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
  Σε αυτές τις τάξεις οι μαθήτριές μας, εφόσον έχουν αποκτήσει τις σωστές βάσεις, έρχονται σε επαφή με την τεχνική του κλασικού μπαλέτου, μέσω της οποίας εξελίσσεται η κίνησή τους και μαθαίνουν να ασκούνται με το σωστό τρόπο, σωματικά και πνευματικά.
 • Σύγχρονος Χορός
  Τα παιδιά απολαμβάνουν ένα τεράστιο φάσμα κινήσεων και εδάφους καθώς και αρκετά άλματα!
  Προσφέρει έντονη μυϊκή άσκηση και διατατική, άριστο συντονισμό κινήσεων, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί την απόλυτη έκφραση συναισθημάτων και μουσικής έκφρασης!
 • Μαθήματα Hip Hop

Τα συγκεκριμένα είδη χορού προσφέρουν στα παιδιά μία εντελώς διαφορετική εμπειρία από ό,τι έχουν συνηθίσει.
Μέσα από αυτά τα μαθήματα τα παιδιά γυμνάζονται ευχάριστα, εκτονώνονται από την καθημερινότητα, μαθαίνουν να πειθαρχούν, να εντάσσονται σε μία ομάδα, να θέτουν στόχους και να τους κατακτούν.

ΤΜΗΜΑΤΑ Ενηλίκων

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν όποιο πρόγραμμα ή όποια είδη χορού τους προσφέρει η σχολή και να αναπτύξουν το δικό τους προσωπικό στυλ.

 • Σύγχρονο
 • Hip Hop
 • Street Dance
 • Pilates
  Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, άνδρες ή γυναίκες επιλέγουν να κάνουν pilates.
  Το Pilates είναι μια μέθοδος εκγύμνασης που κρατά το σώμα σε άριστη φυσική κατάσταση βασιζόμενη σε ένα σύστημα ασκήσεων διάτασης και ενδυνάμωσης.

Παραστάσεις

Η Σχολή Χορού «ΜΑΡΙΛΟΥ ΜΠΕΝΑΡΔΗ» πραγματοποιεί κάθε χρόνο το καλοκαίρι την ετήσια παράστασή της με επιτυχία και πληρότητα.
Με τη συμμετοχή τους σε αυτές ο μαθητής αποκτά ανάδειξη της προσωπικότητάς του μέσα από τη συλλογική προσπάθεια.

Σεμινάρια

Κάθε χρόνο η Σχολή Χορού «ΜΑΡΙΛΟΥ ΜΠΕΝΑΡΔΗ» διοργανώνει Σεμινάρια με διακεκριμένους δασκάλους και χορογράφους από τον διεθνή χώρο.

Στη Σχολή Χορού «ΜΑΡΙΛΟΥ ΜΠΕΝΑΡΔΗ» πέρα από τις χορευτικές ικανότητες που αποκτούν τα παιδιά, η εμπειρία των δασκάλων μας σε παιδικά τμήματα προσφέρει πάντα θετική επιρροή στην εξέλιξη του χαρακτήρα τους.
Το σημαντικότερο είναι ότι ο χορός είναι η καλύτερη, πιο ευχάριστη και δημιουργική κοινωνικοποίηση και ότι σύντομα θα γίνει η αγαπημένη τους εβδομαδιαία απασχόληση.

Τα Μαθήματα ξεκινούν καθημερινά από 1η Οκτωβρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ όλο το χρόνο!

ΔΙΔΑΚΤΡΑ από 7€
Ρωτήστε μας

Σας περιμένουμε για το πρώτο ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστικό σας μάθημα!

Μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας για να σας λύσουμε την οποιαδήποτε απορία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810 289399 και email: [email protected]

   Σχολή Κλασσικού & Σύγχρονου Χορού «Μαριλού Μπεναρδή»

Με εκτίμηση
Μαριλού Μπεναρδή

 


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Θεοτοκοπούλου 9, Κέντρο, Ηράκλειο, Κρήτη
Πλοηγηθείτε εδώ