ΚΕΝΤΡΟ TOMATIS® ΛΙΑΝΕΡΗ

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΜΑΤΙΣ® αποτελεί μια διαγνωστική και θεραπευτική μέθοδο που δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1950 από τον Alfred Tomatis (1920-2001) Γάλλο ωτορινωλαρυγγολόγο και ορίζεται ως Παιδαγωγική Ακρόασης που βελτιώνει την ικανότητά μας να ακούμε και να επικοινωνούμε.

Ασχολείται με τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο αυτί και τη φωνή, άρα ανάμεσα στην ακρόαση και την επικοινωνία. Μας μαθαίνει επομένως πώς να επικοινωνούμε πιο αποτελεσματικά με το περιβάλλον μας.

Το αυτί είναι το πιο ισχυρό αισθητήριο όργανο στο ανθρώπινο σώμα. Πάνω από 80% της διέγερσης που λαμβάνει ο εγκέφαλος μας προέρχεται από το αυτί. Από τη μία πλευρά παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην διέγερση του εγκεφάλου, και από την άλλη έχει θετική επίδραση στην πλαστικότητα του. Αυτό εξηγεί την σημαντική επίδραση που έχει η μέθοδος στα διάφορα πεδία εφαρμογής.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία (παιδιά, ενήλικες ή ηλικιωμένους) και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των περισσότερων δυσκολιών και διαταραχών.

Η ΜΕΘΟΔΟΣ Tomatis®, γνωστή και ως «Ακουστική Εκπαίδευση Tomatis®» εφαρμόζεται ευρύτατα σε τομείς όπως:
οι Μαθησιακές Δυσκολίες και οι Γλωσσικές Διαταραχές, οι Διαταραχές της Προσοχής, οι Ψυχολογικές και Συναισθηματικές Διαταραχές, η Διαταραχή Επικοινωνίας, οι Ψυχοκινητικές Δυσκολίες, η Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, η Προσωπική Ανάπτυξη και Ευεξία, η Βελτίωση της Φωνής και της Μουσικότητας, η Προετοιμασία για Τοκετό και η Ενσωμάτωση μιας Ξένης Γλώσσας.

Η «ΜΕΘΟΔΟΣ Tomatis» προσφέρεται ιδιαίτερα για περιπτώσεις όπως:
η δυσλεξία, η δυσπραξία, η δυσορθογραφία και άλλες μαθησιακές δυσκολίες, ο αυτισμός και το σύνδρομο Asperger, οι εγκεφαλικές ζημίες, η υπερκινητικότητα και η ελλειμματική προσοχή, το Vertigo, η ασθένεια Meniere, οι ήπιες μορφές κατάθλιψης, ορισμένες συνέπειες των εγκεφαλικών επεισοδίων…

Περισσότερες πληροφορίες στο κέντρο:

TOMATIS® ΚΡΗΤΗΣ ΛΙΑΝΕΡΗ
Κωνσταντινίδη 16 & Σολωμού Γωνία, Ηράκλειο Κρήτης, ΤΚ 71306
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810 360464
www.tomatis-crete.gr | www.tomatis-crete.gr

Το Kέντρο μας λειτουργεί στο Ηράκλειο από το 2011 και είναι το πρώτο πιστοποιημένο κέντρο ΤΟΜΑΤΙΣ® στην Κρήτη. Λειτουργεί με Συμβούλους ΤΟΜΑΤΙΣ (L4), που είναι παράλληλα ειδικοί στην εκπαίδευση και την ψυχολογική αποκατάσταση.

Τα προγράμματα για την εύκολη εκμάθηση Ξένων Γλωσσών προσφέρονται δωρεάν στους σπουδαστές των Σχολείων μας που τα έχουν ανάγκη!!

   TOMATIS Κέντρο Κρήτης

 


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Κωσταντινίδη 16 & Σολωμού γωνία, Τρία Πεύκα, Ηράκλειο, Κρήτη
Πλοηγηθείτε εδώ