Ενόργανη Γυμναστική – Ρυθμική Γυμναστική – Παρκούρ (Parkour)

Τραμπολίνο – Breaking – Cheerleading – Zumba – Καράτε

Κρητικοί Παραδοσιακοί Χοροί – Σκάκι – Summer Camp

«ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» στο Μασταμπά, Ηράκλειο Κρήτης

Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ιδρύθηκε το 1990 από καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην Ενόργανη Γυμναστική. Είναι αναγνωρισμένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Μέχρι το 1996 ανήκε στο ΣΕΓΑΣ και συμμετείχε σε Πανελλήνια και Παγκρήτια πρωταθλήματα Ενόργανης Γυμναστικής με σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις.
Από το 1997 και μετά είναι μέλος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Από το 2002 μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε. Τέλος από το 2021 είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσιρλίντιγκ – Αθλητικός Ομαδικός Χορός (Ε.Ο.Τ. – Α.Ο.Χ.).

Διοργανώσεις και πρωταθλήματα

Κάθε χρόνο, ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ συμμετέχει με αξιόλογους αθλητές και αθλήτριες σε Πανελλήνια πρωταθλήματα Ενόργανης & Ρυθμικής Γυμναστικής, Τραμπολίνο, Καράτε, Ακροβατικής Γυμναστικής, Cheerleading και Breaking.
Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι στην αρχή ακόμα της ένταξης του αθλήματος του Cheerleading στο πρόγραμμα μας, πολύ γρήγορα ο Σύλλογος μας κατάφερε με την αγωνιστική του ομάδα να κατακτήσει πολλές πρωτιές και Κύπελλα σε Πανελλήνια πρωταθλήματα και διεθνείς διοργανώσεις του αθλήματος.

Τμήματα

Ενόργανη Γυμναστική

Η Ενόργανη Γυμναστική είναι το άθλημα της αγωνιστικής γυμναστικής. Ανήκει στην κατηγορία των αθλημάτων κρίσης, στα οποία η επίδοση κάθε αθλητή καθορίζεται από τη βαθμολογία που του δίνει μια ειδική επιτροπή κριτών.

Ρυθμική Γυμναστική

Η Ρυθμική Γυμναστική είναι ένα άθλημα το οποίο οφείλει την προέλευσή της στο μπαλέτο και συνδυάζει ευλυγισία, μουσική, χορό και χορογραφία εμφανίστηκε στην δεκαετία του 1930. Επίσης τα πρώτα χρόνια λεγόταν και μοντέρνα γυμναστική.

Τραμπολίνο

Το Τραμπολίνο ή η γυμναστική με τραμπολίνο είναι ένα ανταγωνιστικό ολυμπιακό άθλημα στο οποίο οι αθλητές κάνουν ακροβατικά, ενώ αναπηδούν σε ένα τραμπολίνο.

Παρκούρ

Το Παρκούρ (γαλλ. και αγγλ. parkour), γνωστό και ως τέχνη της κίνησης, είναι μια -γαλλικής προέλευσης- μη ανταγωνιστική, σωματική και πνευματική τεχνική άσκησης που έχει ως στόχο την ταχύτατη και βέλτιστη δυνατή μετακίνηση από οποιοδήποτε σημείο του χώρου Α σε διαφορετικό χώρο Β, χρησιμοποιώντας μόνο τις ανθρώπινες σωματικές ικανότητες.

Zumba

Η Zumba είναι μια χορευτική μορφή γυμναστικής, βασισμένη στις κινήσεις των πιο δημοφιλών λατινοαμερικανικών χορών.

Breaking

Το Breakdancing, όπως είναι ευρέως γνωστό το breaking, είναι μια μορφή χορευτικού αθλήματος που συνδυάζει τον αστικό χορό με τον αξιοσημείωτο αθλητικό χαρακτήρα, καθιστώντας το αντάξιο μιας θέσης στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Cheerleading

Tο Cheerleading είναι ομαδικό άθλημα. Περιλαμβάνει Χορό & Γυμναστική. Καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα & την αυτοεκτίμηση των συμμετεχόντων. Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια από 6 ετών και πάνω και είναι το μοναδικό άθλημα που έχει μικτές κατηγορίες.

Καράτε

Το Καράτε (Ιαπ: 空手道) είναι πολεμική τέχνη με καταγωγή από την Οκινάουα της Ιαπωνίας. Το όνομά της στα ιαπωνικά σημαίνει “άδειο χέρι”, που πέρα από τη σημασία του ότι στο καράτε δεν χρησιμοποιούνται όπλα, ουσιαστικά σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να αδειάσει την ψυχή και το μυαλό του από την περηφάνια και τα πάθη, και αναζητήσει την αρετή στην τελειοποίηση της τέχνης του.

Κρητικοί Παραδοσιακοί Χοροί

Στη ζωντανή χορευτική παράδοση της Κρήτης περιλαμβάνονται είκοσι πέντε χοροί. Οι πιο διαδεδομένοι από αυτούς είναι: ο συρτός (χανιώτικος), η σούστα, ο σιγανός, ο μαλεβιζώτης και το πεντοζάλι.

Σκάκι

Το Σκάκι είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής, που παίζεται ανάμεσα σε δύο παίχτες.

Summer Camp

Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ δεν περιορίζεται μόνο στις χειμερινές αθλητικές δραστηριότητες!
Κάθε καλοκαίρι, διοργανώνουμε και καλοκαιρινές αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά. Προσφέρουμε μια ποικιλία διασκεδαστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων για τους μικρούς μας αθλητές. Εάν ενδιαφέρεστε για τις καλοκαιρινές αθλητικές δραστηριότητες μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες λίγο πριν την λήξη της σχολικής χρονιάς.

Παγκρήτιο Στάδιο

Από το Φεβρουάριο του 2010 αγωνιστικά και μαζικά τμήματα του Συλλόγου όπως της Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνου, προπονούνται και στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου, σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους και συγκεκριμένα στις Θύρες 5 & 17.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2810 253014 ή στο email [email protected]

   Καζαντζάκης Ν. – Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλείου

 


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Δρυμητινού 29, Μασταμπάς, Ηράκλειο, Κρήτη
Πλοηγηθείτε εδώ