Μια αγκαλιά αξίζει όσο χίλιες λέξεις!

Ποιος δε θέλει να τον αγαπούν; Ποιος δε θέλει να του το εκφράζουν; Γιατί κάποιοι άνθρωποι διστάζουν να αγκαλιάσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους; Μια αγκαλιά αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Μια αγκαλιά μπορεί να «γιατρέψει» κάποιον. Γιατί να είναι τόσο δύσκολη;

Όλοι μας γεννιόμαστε και βιώνουμε διάφορες καταστάσεις που μας συντροφεύουν στη ζωή μας. Αν η «συντροφιά» τους θα είναι μικρή ή μεγάλη εξαρτάται από εμάς κι από το πόσο θα θέλαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα ή να εξακολουθούμε να ζούμε μέσα σε αυτά και μαζί με αυτά.

Κάποιος, ο οποίος δεν έχει μάθει να εκφράζεται και να εκδηλώνει την αγάπη του, δε μπορεί να δώσει μια αγκαλιά και να πει έναν καλό λόγο. Κατά βάθος δε φταίει ο ίδιος… είναι άνθρωποι που ζουν με αυτόν τον τρόπο, γιατί δεν κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι να εκδηλώνουν τον εσωτερικό τους κόσμο. Ίσως στο διάβα τους να μη βρέθηκε κάποιος να τους βοηθήσει. Αυτοί οι άνθρωποι ας είναι οι μειοψηφία. Κι ας ελπίσουμε να βρεθεί κάποιος άμεσα ή έμμεσα να τους δείξει τη σημασία της «αγκαλιάς» και γενικότερα το πως να εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

Τι αναζητεί ένα παιδί;

Ας αναλογιστούμε όλοι… όταν ένα παιδί χτυπάει, πονάει, φοβάται… τι αναζητεί; Μια αγκαλιά! Μια αγκαλιά που θα τον κρατήσει σφιχτά και θα τον κάνει να νιώσει ασφάλεια και πάνω από όλα αγάπη! Έτσι λειτουργούμε όλοι μικροί και μεγάλοι. Όλοι μας επιζητούμε μια αγκαλιά!

Η αναζήτηση μιας αγκαλιάς από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον δεν είναι ένδειξη αδυναμίας. Αντιθέτως, είναι κάτι το φυσιολογικό. Η εκδήλωση των συναισθημάτων μας δε δείχνει αδυναμία, αλλά αντιθέτως ανθρώπους ισχυρούς και γνώστες των συναισθημάτων τους.

Ο «ψυχικός κόσμος» του κάθε ανθρώπου μπορεί να γιατρευτεί με μια αγκαλιά. Μια αγκαλιά δίνει σε κάποιον δύναμη. Το τελειότερο, όταν αυτή προέρχεται από τα αγαπημένα πρόσωπα. Τότε σίγουρα νιώθουμε ακόμη καλύτερα!

Ας μη διστάζουμε, λοιπόν, να εκφραζόμαστε και λεκτικά και με μια απλή αγκαλιά!

Ας μην ξεχνάμε ότι μια «αγκαλιά» αξίζει όσο χίλιες λέξεις.

Πηγή: lappa.gr