paralili-stirixi-ke8esy

Εισηγητής: Λενα Αυλακιώτου, Σχολική Ψυχολόγος

Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες και φοιτητές από το χώρο των κοινωνικών, ανθρωπιστικών και παιδαγωγικών επιστημών, αλλά και από το χώρο των επιστημών υγείας.

Σκοπός
Έχει ως στόχο την επιμόρφωση, την ευαισθητοποίηση και τη διεύρυνση των γνώσεων σε θέματα που αφορούν το άγχος, τη διαχείρισή του και τα ψυχοσωματικά συμπτώματα.

Περιγραφή Σεμιναρίου
Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο θα πρέπει να είστε γνώστες των παρακάτω: ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής), Μαθησιακές Δυσκολίες και Αυτισμό.

Η Παράλληλη Στήριξη είναι ο συνδετικός κρίκος του παιδιού για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία και λειτουργικότητα του μέσα και έξω από την τάξη. Πώς μπορούμε να στηρίξουμε παιδιά με: ΔΕΠ-Υ, Παιδιά με Δ.Α.Δ (Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές).

26 Μαΐου: 19:30
1η Ενότητα: Πώς κάνουμε αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης / καταγραφή ιστορικού από την οικογένεια και τους θεραπευτές που εμπλέκονται. Χρήση φυλλαδίων παρατήρησης των επιθυμητών και μη επιθυμητών συμπεριφορών μέσα και έξω από την τάξη.

(Σχέδιο εξατομικευμένου προγράμματος)

2 Ιουνίου: 19:30
2η Ενότητα: Συμπτωματολογία της κάθε περίπτωσης και τρόποι αντιμετώπισης δύσκολων συμπεπριφορών. Παρέμβαση μέσα και έξω από την τάξη.

9 Ιουνίου: 19:30
3η Ενότητα: Χρήσιμα εργαλεία για την παράλληλη στήριξη. επιβοηθητικά συστήματα για την στήριξη των παιδιών με εξελικτικές διαταραχές. Παρουσίαση και χρησιμότητα των συστημάτων: TEACCH, PECS, SOCIAL STORIES, TEST ΑΘΗΝΑ, WHISC TEST

16 Ιουνίου: 19:30
4η Ενότητα: Παρουσίαση περιστατικών και τρόποι αντιμετώπισης τους. (εποπτεία)

23 Ιουνίου: 19:30
5η Ενότητα: Εξετάσεις

Πληροφορίες Συμμετοχής
Κόστος: 15 € / ενότητα

Απαραίτητη κράτηση θέσης

Έναρξη: Πέμπτη 26 Μαΐου 2016
Λήξη: Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016
Διοργανωτής: ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ
Τόπος διεξαγωγής: Κηφισίας 38, Αμπελόκηποι, Αττική

Περισσότερες πληροφορίες
Τηλ. επικοινωνίας: 215 5151681, 6936 504508
http://www.kethesy.gr