Εικαστικό – Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΚΙΜΩΛΙΑ» στο Ηράκλειο Κρήτης

Η ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΚΙΜΩΛΙΑ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ως υποστηρικτής της βιωματικής μάθησης αποσκοπεί στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού και στη σφαιρικότητα της μάθησης. Μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικές δράσεις επιδιώκεται η κατάκτηση του εκάστοτε γνωστικού αντικειμένου.

Η Ζωγραφική είναι μέθοδος που συμβάλλει στην πολύπλευρη και ουσιαστική διάσταση της γνώσης από το παιδί.

Στο εικαστικό εργαστήρι τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με ποικίλα υλικά, να διδαχθούν τεχνικές που αφορούν την τέχνη της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της κεραμικής και της χαρακτικής. Θα έρθουν σε επαφή με σημαντικά έργα τέχνης μέσα από προβολές και αναλύσεις εναρμονισμένες με την ηλικία τους.
Σκοπός του εργαστηρίου, είναι τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τη δημιουργικότητά τους. Να εξασκήσουν τη συγκέντρωση, τη λεπτή κινητικότητα, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και την παρατηρητικότητά τους. Να μάθουν την εικαστική γλώσσα, να καλλιεργήσουν την αισθητική τους αντίληψη. Να ανακαλύψουν τρόπους να εκφράζουν τον εσωτερικό τους κόσμο και να οξύνουν την κριτική τους ικανότητα.

Απαραίτητη προϋπόθεση το χρώμα, τα υλικά και η διάθεση των παιδιών. Οι γραμμές, οι καμπύλες και το χρώμα εμπλέκονται αρμονικά με τις αισθήσεις, τα συναισθήματα και τις σκέψεις των παιδιών με κεντρικό άξονα τα ακαδημαϊκά τους ενδιαφέροντα. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό θα έχει η Χαρά Πλατάκη.

Γνωρίστε μας

Η Μαρία Μπαλτζάκη είναι απόφοιτη από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στόχος της εξ αρχής ήταν να δημιουργήσει ένα χώρο, όπου τα παιδιά θα είχαν την ευκαιρία να προετοιμαστούν στα μαθήματα του σχολείου σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.
Παράλληλα, επιδίωξε αυτό να υλοποιείται και μέσα από βιωματικές δράσεις, με απώτερο στόχο τη βιωματική μάθηση των διαφόρων γνωστικών αντικειμένων, παράλληλα με την παραδοσιακή μέθοδο.

Ο Χώρος μας

Ο χώρος στη ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΚΙΜΩΛΙΑ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ αποτελείται από πέντε αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου πραγματοποιούνται οι δράσεις με βιωματικό χαρακτήρα, καθώς και μια αίθουσα αναμονής για μικρούς και μεγάλους.

Καθημερινή Μελέτη για Δημοτικό και Γυμνάσιο
Μαθησιακές Δυσκολίες και Μελέτη

Το Κέντρο μας προσφέρει μία καινοτόμα ιδέα στο χώρο της εκπαίδευσης μέσα από ένα κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον μάθησης και έκφρασης παιδιών σχολικής ηλικίας.

 Χρωματιστή Κιμωλία


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Διδώς Σωτηρίου 19, Κορώνη Μαγαρά, Ηράκλειο, Κρήτη