Θεατρικό Παιχνίδι «ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΚΙΜΩΛΙΑ» στο Ηράκλειο Κρήτης

Η  ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΚΙΜΩΛΙΑ ως υποστηρικτής της βιωματικής μάθησης αποσκοπεί στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού και στη σφαιρικότητα της μάθησης. Μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικές δράσεις επιδιώκεται η κατάκτηση του εκάστοτε γνωστικού αντικειμένου.

Το Θεατρικό Παιχνίδι είναι μέθοδος που συμβάλλει στην πολύπλευρη και ουσιαστική διάσταση της γνώσης από το παιδί. Αποτελεί ένα μέσο ανάπτυξης και δημιουργικής έκφρασης της φαντασίας και του συναισθηματικού κόσμου των παιδιών. 

Το εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού απευθύνεται σε παιδιά άνω των 5 ετών και στόχος του είναι να μπορέσουν τα παιδιά, μέσα από δραστηριότητες που έχουν ως βάση τους τεχνικές του θεάτρου, να γνωρίσουν τον εαυτό τους, την έννοια της ομάδας και την αξία του ομαδικού παιχνιδιού ρόλων.
Πιο αναλυτικά, στόχοι του εργαστηρίου είναι: η γνωριμία με το σώμα και τον εαυτό, η ψυχοσωματική καλλιέργεια, η κοινωνικοποίηση και η ομαδικότητα.
Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, παιχνίδια ρόλων, σωματικές ασκήσεις, ασκήσεις εμπιστοσύνης, χαλάρωσης και στοιχεία από τη βασική θεωρία του θεάτρου.

Με αφορμή ένα μύθο, ένα αντικείμενο, ένα ρόλο, έναν πίνακα ζωγραφικής, μια εικόνα ή και ένα τραγούδι, τα παιδιά θα μπορέσουν να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, θα αναπτύξουν τη φαντασία τους, τις δεξιότητές τους και το συναισθηματικό τους κόσμο, με την καθοδήγηση της Ελένης Στρατάκη.

Γνωρίστε μας

Η Μαρία Μπαλτζάκη είναι απόφοιτη από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στόχος της εξ αρχής ήταν να δημιουργήσει ένα χώρο, όπου τα παιδιά θα είχαν την ευκαιρία να προετοιμαστούν στα μαθήματα του σχολείου σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.
Παράλληλα, επιδίωξε αυτό να υλοποιείται και μέσα από βιωματικές δράσεις, με απώτερο στόχο τη βιωματική μάθηση των διαφόρων γνωστικών αντικειμένων, παράλληλα με την παραδοσιακή μέθοδο.

Ο Χώρος μας

Αποτελείται από πέντε αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου πραγματοποιούνται οι δράσεις με βιωματικό χαρακτήρα, καθώς και μια αίθουσα αναμονής για μικρούς και μεγάλους.

Καθημερινή Μελέτη για Δημοτικό και Γυμνάσιο
Μαθησιακές Δυσκολίες και Μελέτη

Το Κέντρο μας προσφέρει μία καινοτόμα ιδέα στο χώρο της εκπαίδευσης μέσα από ένα κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον μάθησης και έκφρασης παιδιών σχολικής ηλικίας.

 Χρωματιστή Κιμωλία


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Διδώς Σωτηρίου 19, Κορώνη Μαγαρά, Ηράκλειο, Κρήτη
Πλοηγηθείτε εδώ