Σχολή Παραδοσιακών Χορών ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΝ “ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΛΑΚΗΣ“

στο Ηράκλειο Κρήτης

Διδασκαλία Κρητικών Παραδοσιακών Χορών

Βιογραφία
Ο Στέλιος Καρλάκης διευθύνει τη σχολή παραδοσιακών χορών ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΝ “ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΛΑΚΗΣ“. Γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στην Αθήνα από γονείς Κρητικούς. Επιδόθηκε, από μικρή ηλικία, στην αναζήτηση και τη γνωριμία με το κρητικό στοιχείο, τον πολιτισμό και τη μουσικοχορευτική παράδοση μέσα από τα μάτια των γονιών του. Από τα ακούσματα και τις μελωδίες της λύρας του πατέρα του, μέχρι τις ιστορίες της μητέρας του για παρέες και καντάδες με Βιαννίτικες κοντυλιές, όπως η ίδια είχε βιώσει σαν παιδί.

Μαθαίνει λοιπόν από πολύ μικρή ηλικία την τέχνη του κρητικού χορού με μοναδικό δάσκαλο, τον πατέρα του. Σε ηλικία 14 χρονών επιστρέφουν οικογενειακώς μόνιμα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εγγύτερα πλέον σε ότι πρεσβεύει η λέξη Κρήτη, ήθη, έθιμα, παράδοση, κουλτούρα. Σπουδάζει στο ΤΕΙ Ηράκλειου στο τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας, ενώ παράλληλα στα 18 του αρχίζει και επαγγελματικά η ενασχόλησή του. Εν γένει, με τον παραδοσιακό χορό, με ιδιαίτερη έμφαση όμως στα Κρητικά. Οι εμφανίσεις και οι παραστάσεις σε όλη την Κρήτη πληθαίνουν αποκομίζοντας πλούσια εμπειρία και στοχευμένη γνώση στο αντικείμενο.
Το 2010 ξεκινά σε σταθερές βάσεις πια, η ενασχόληση του με το κομμάτι της διδασκαλίας των κρητικών χορών, με ταυτόχρονη μελέτη σε γνωστούς αλλά και ξεχασμένους, καθώς και χορών από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Για εκείνον, η ενασχόληση με την διδασκαλία είναι κάτι μαγικό που τον επιφορτίζει παράλληλα με μεγάλη ευθύνη αφενός απέναντι στην παράδοση που φέρουμε από τους προγονούς μας και αφετέρου απέναντι στον κάθε μαθητή-χορευτή που έρχεται να γνωρίσει τον κρητικό πολιτισμό σε βάθος και τη μουσικοχορευτική παράδοση και εν τέλει αποζητά να εκφραστεί μέσα από τον κρητικό χορό. Γιατί ο χορός δεν είναι εκτέλεση βημάτων αλλά έκφραση, κατάθεση ψυχής, επομένως, ο δάσκαλος πρέπει να δώσει στον μαθητή ερεθίσματα και στοιχειά που θα του επιτρέψουν έπειτα να εκφραστεί μέσα από την τέχνη του κρητικού χορού.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας
στο τηλέφωνο 6977 084768 ή στο email [email protected]

   Καρλάκης Στέλιος – χοροδιδασκαλείον

 


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Γεωργίου Γεωργιάδη 18 & Ρολέν, Όαση, Ηράκλειο, Κρήτη
Πλοηγηθείτε εδώ