Εργαστήριο Παιδικής Ζωγραφικής και Έκφρασης «ΣΧΕΔίΑ»
Παπαναστασίου 191Α, Ηράκλειο Κρήτης

15 ΧΡΟΝΙΑ Σχεδία!

Το Εργαστήριο Παιδικής Ζωγραφικής & Έκφρασης «ΣΧΕΔίΑ», ταξιδεύει για δέκατη πέμπτη συνεχή χρονιά, στον κόσμο της τέχνης, με οδηγό την αγάπη για τη δημιουργία και επιβάτες τους μικρούς μας καλλιτέχνες.
Είναι ένας χώρος φτιαγμένος με μεράκι κι αγάπη για τα παιδιά και την τέχνη τους από την εικαστικό Δήμητρα Μηλαθιανάκη. Λειτουργεί με επιτυχία και αστείρευτη δημιουργικότητα 15 χρόνια και συμμετέχουν μαθητές από 5 ως 15 ετών και κατά την εκπαιδευτική περίοδο από Οκτώβριο ως Ιούνιο, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πραγματικούς και φανταστικούς κόσμους μέσα από:

Σχέδιο, Ζωγραφική, Κολάζ, Κόμικς, Κατασκευές, Κατασκευή Θεατρικής Κούκλας, Στοιχεία Γλυπτικής, Αυτοέκφραση, Θεατρικό Παιχνίδι

Στο εργαστήριό μας, οι μαθητές έρχονται σ’ επαφή και πειραματίζονται με ποικίλα υλικά, τεχνικές, μέσα κι εργαλεία, τα οποία τους επιτρέπουν να εξερευνούν τόσο τα καλλιτεχνικά κινήματα και τις μορφές τέχνης, που έχουν αναπτυχθεί από την αρχαιότητα, όσο και τον προσωπικό εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων τους. Με τον τρόπο αυτό ανακαλύπτουν και επιλέγουν τα εκφραστικά μέσα που τους επιτρέπουν κάθε φορά να δημιουργήσουν τα προσωπικά ή τα συλλογικά τους έργα.
Στοχεύουμε στην ανάπτυξη και την καλλιέργεια των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων (συνθετική ικανότητα, ευχέρεια στην έκφραση των συναισθημάτων, ευρηματικότητα, κ.α) των μαθητών μας, καθώς επίσης και στην ολόπλευρη καλλιέργεια της αισθητικής τους, στην όξυνση του κριτικού πνεύματος και στην ανάπτυξη της προσωπικής τους σχέσης με τον πολιτισμό μας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε επίσης στη δημιουργία πνεύματος συνεργασίας και συλλογικότητας κατά τη διάρκεια του μαθήματος.
Παράλληλα πραγματοποιούνται επισκέψεις μαθητών από τα σχολεία της πόλης μας, για να παρακολουθήσουν κάποιο εικαστικό πρόγραμμα, καθώς και κύκλοι σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς και ενήλικες.

Δημιουργική χρονιά για όλους μας!
Δήμητρα Μηλαθιανάκη

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2814 001255, 6972 813984 ή στείλτε μας email [email protected]

   Σχεδία


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Παπαναστασίου 191Α, Μεσαμπελιές, Ηράκλειο, Κρήτη
Πλοηγηθείτε εδώ