Σχολή Κρητικών Χορών «ΜΑΡΗΣ» στο Γάζι Ηρακλείου Κρήτης

Η Σχολή Κρητικών Χορών ΜΑΡΗΣ ιδρύθηκε το 2018 στην περιοχή του Γαζίου, μετά από χρόνια ενασχόλησης των ιδρυτών της με τη διδασκαλία Κρητικών παραδοσιακών χορών.
Στη σχολή, εκτός από τμήματα χορού για κάθε ηλικία, για αρχάριους και προχωρημένους, λειτουργούν και τμήματα μουσικών οργάνων καθώς και τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής και μουσικής προπαιδείας για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Η Σχολή Κρητικών Χορών ΜΑΡΗΣ συμμετέχει σε πολιτιστικά δρώμενα, φεστιβάλ, εθνικές γιορτές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Στη σχολή μας οι παραδοσιακοί χοροί είναι το μέσο για τη διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού μας. Συνδέει το παρελθόν και την ιστορία του τόπου μας με τη σύγχρονη εποχή. Μέσα από τα μαθήματα, τα παιδιά εκτός από το χορό, γνωρίζουν την παράδοσή μας και στοιχεία της λαογραφίας.

  • Κρητικοί παραδοσιακοί χοροί για όλες τις ηλικίες
  • Εκμάθηση μουσικών οργάνων
  • Μουσική προπαιδεία
  • Μουσικοκινητική αγωγή για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Τμήματα

  • παιδικά
  • εφηβικά
  • ενηλίκων
    για αρχάριους και προχωρημένους

Εκμάθηση Μουσικών Οργάνων

Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου καλλιεργεί τη φαντασία, ανοίγει δρόμους έκφρασης και ψυχαγωγίας και ενισχύει την πειθαρχία, το συντονισμό, τη συγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση.

Μουσικοκινητική Αγωγή – Μουσική προπαιδεία

Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Στόχος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τον κόσμο της μουσικής μέσα από το παιχνίδι, το χορό, το τραγούδι, τα μουσικά όργανα Orff και τον αυτοσχεδιασμό. Βοηθάει στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και έχει θετική επίδραση στο βαθμό νοημοσύνης, ενώ παράλληλα συνεισφέρει στον ψυχισμό των παιδιών και αποτελεί μέσο χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Σχολή Κρητικών Χορών ΜΑΡΗΣ στα τηλέφωνα 2810 822207 και 6973 418914 ή να στείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Επισκεφθείτε μας για να μας γνωρίσετε στην οδό Μακεδονίας 18 στο Γάζι Ηρακλείου.

   ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΜΑΡΗΣ

 


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Μακεδονίας 18, Γάζι, Ηράκλειο, Κρήτη
Πλοηγηθείτε εδώ