ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ «ΕΚΦΡΑΣΗ»
στο Ηράκλειο Κρήτης

Η ΕΚΦΡΑΣΗ ίδρυσε το Νοέμβριο του 2002 το πρώτο Παιδικό Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης στην Κρήτη.
Από τότε -και κάθε χρόνο- προσπαθούμε να ανακαλύψουμε καινούρια ερεθίσματα, καινούριες ιδέες δημιουργίας και τρόπους ώστε να κάνουμε τη διαμονή στο χώρο μας δημιουργική και ευχάριστη.
Γι’ αυτό το λόγο, τον Αύγουστο του 2012, δημιουργήσαμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΕΚΦΡΑΣΗ» σε νέο χώρο, για τη διάδοση των τεχνών ως μέσο έκφρασης, με παιδικά εργαστήρια, εργαστήρια εικαστικών, μαθήματα ζαχαροπλαστικής, ζωγραφική για παιδιά.

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα για ΜΑΝΟΥΛΕΣ και ΠΑΙΔΙΑ!!!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΕΚΦΡΑΣΗ» για άλλη μια φορά θέλοντας να κερδίσει όλο και περισσότερα χαμόγελα δημιουργεί Δραστηριότητες για Μικρούς αλλά και Μεγάλους.
Τώρα και οι μανούλες μπορείτε να συμμετέχετε μαζί με τα παιδιά σας, περνώντας δημιουργικό χρόνο μαζί τους, να έρθετε πιο κοντά τους και να μάθετε τι πραγματικά τους αρέσει.
Στις ομάδες αυτές όχι μόνο βοηθάμε τα παιδιά μας να μάθουν αλλά και μαθαίνουμε και εμείς μαζί τους, παίζουμε, τραγουδάμε και τέλος φτιάχνουμε και Μαμαδο-Ομάδες όπου μπορούμε να συζητάμε τους προβληματισμούς μας.
Να ξέρετε ότι δε χρειάζεται να έχετε ταλέντο ή εμπειρία μόνο διάθεση για δημιουργία.
Το σημαντικότερο όλων όμως είναι να περάσουμε ποιοτικό χρόνο μαζί με τα παιδιά μας, να δούμε τις τέχνες μέσα από τα μάτια ενός παιδιού και γιατί όχι να παίξουμε και ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Δραστηριότητες

  • Ζωγραφική
  • Εικαστικά
  • Καλλιτεχνικά
  • Κατασκευές
  • Πλαστική Τέχνη (Πηλός, Γύψος, Ξυλοπολτός)
  • Ζαχαροπλαστική
  • Μαμαδοκατασκευές
  • Ομαδικά παιχνίδια
  • Θεατρικό παιχνίδι

Ο Σύλλογος ΕΚΦΡΑΣΗ διοργανώνει εβδομαδιαία Καλοκαιρινά  εργαστήρια, ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να αναπτύξουν την καλλιτεχνική τους ικανότητα, δημιουργικότητα και φαντασία.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 2018

1η Εβδομάδα (18-22 Ιουνίου): Ζαχαροπλαστική
Τα παιδιά αφού μεταμορφωθούν σε μικρούς ζαχαροπλάστες θα δημιουργήσουν γλυκές αλχημείες, όπως παγωτό σε διάφορες γεύσεις, τρούφες, σοκολατάκια γλυκό ψυγείου….

2η Εβδομάδα (25-29 Ιουνίου): Χειροτεχνία με θέμα «Καλώς ήρθες Καλοκαίρι»

Αυτήν την εβδομάδα τα παιδιά θα κάνουν δημιουργίες που όλες θα έχουν σχέση με το καλοκαίρι, τον ήλιο και την θάλασσα, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά.

3η Εβδομάδα (2-6 Ιουλίου): Ώρα για παιχνίδι

Το δικό μας survivor

Ώρα για διασκέδαση και ψυχαγωγία στο έπακρο…

Τα παιδιά σε αυτήν τη φάση δε θα καταπιαστούν με δημιουργίες, αλλά θα έρθουν σε επαφή με αγωνιστικά παιχνίδια, παιχνίδια λεπτής κινητικότητας, γρηγοράδας και ευστροφίας.

4η Εβδομάδα (9-13 Ιουλίου): Πλαστική – Γλυπτική

Τα παιδιά δημιουργούν με εύπλαστα υλικά, όπως ζυμάρι, πηλό, γύψο, χαρτοπολτό, ξυλοπορτό αλλά και σύρμα.

5η Εβδομάδα (16-20 Ιουλίου): Τεχνικές Ζωγραφικής

Στο εργαστήρι αυτής της εβδομάδας, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με καινούργιες τεχνικές ζωγραφικής, όπως πουαντιγισμό, blowpainting, μαύρη ζωγραφική, ζωγραφική σε ύφασμα κ.ά. Επίσης γνωρίζουν νέα υλικά, μαθαίνουν ότι η τέχνη δεν έχει όρια, ότι μπορούν να δημιουργήσουν με διάφορους τρόπους και μέσα. Άλλωστε το βασικό στο εργαλείο για την τέχνη είναι η φαντασία.

Για περισσότερες πληροφορίες για την ΕΚΦΡΑΣΗ επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2810 244350, 6945 934991, 6946 686252 ή στείλτε μας email [email protected]. Μπορείτε επίσης να μας επισκεφτείτε στο χώρο μας στη Λεωφόρο Ιωνίας 2 στο Μασταμπά.

   Σύλλογος Έκφραση


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Λεωφόρος Ιωνίας 2, Μασταμπάς, Ηράκλειο
Πλοηγηθείτε εδώ