Συγγραφέας: Αλμπέρτ Εσπινόσα Εκδόσεις: Πατάκης

«Ο κίτρινος κόσμος είναι ένας κόσμος φανταστικός που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Είναι ο κόσμος των ανακαλύψεων που έκανα κατά τη διάρκεια των δέκα ετών που υπήρξα άρρωστος από καρκίνο. Είναι παράξενο, αλλά η δύναμη, η ζωτικότητα και τα κατορθώματά σου όταν είσαι άρρωστος είναι εξαιρετικά χρήσιμα στην καθημερινότητα της υγιούς ζωής σου. Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να γνωρίσεις αυτό τον ιδιαίτερο και διαφορετικό κόσμο και να μπεις μέσα του: αλλά πάνω απ’ όλα να ανακαλύψεις τους κίτρινους. Αυτοί είναι το επόμενο στάδιο της φιλίας, δεν είναι ούτε εραστές ούτε φίλοι. Είναι αυτοί οι άνθρωποι με τους οποίους διασταυρώνεσαι και μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή μονάχα με μια συζήτηση. Περισσότερα δε θα σου πω. Θα πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο για να αρχίσεις να βρίσκεις τους «κίτρινούς» σου. Ίσως ένας απ’ αυτούς να είμαι εγώ…

Ο Κίτρινος Κόσμος μιλά για το πόσο απλό είναι να πιστέψεις στα όνειρα για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν. Γιατί η απόσταση μεταξύ αυτών των δύο λέξεων είναι ελάχιστη. Τι περιμένεις λοιπόν; Μάθε ποιοι είναι οι κίτρινοί σου.» Α.Ε.

Ο συγγραφέας μιλάει για έναν κόσμο που όλοι μπορούμε να προσεγγίσουμε κι έχει το χρώμα του ήλιου: τον κίτρινο κόσμο. Ένα μέρος ζεστό όπου τα φιλιά μπορούν να διαρκούν δέκα λεπτά, όπου οι άγνωστοι μπορεί να είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί σου, όπου η τρυφερότητα είναι κάτι τόσο καθημερινό όσο το να αγοράζεις ψωμί, όπου ο φόβος χάνει το νόημά του, όπου ο θάνατος δεν είναι αυτό που συμβαίνει μονάχα στους άλλους, όπου η ζωή είναι ό,τιπολυτιμότερο, όπου όλα βρίσκονται στη θέση που τα θέλεις. Ετούτο το βιβλίο μιλάει για όλα αυτά, για όλα όσα νιώθουμε και δεν ομολογούμε, για το φόβο του να μας πάρουν αυτό που έχουμε, για την ολοκληρωτική γνώση του εαυτού μας και για την εκτίμηση αυτού που είμαστε κάθε λεπτό της ημέρας.