Πίστευε στον εαυτό σου!

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να πιστεύουν σε κάτι που θα τους κάνει να νιώθουν καλύτερα. Κάποιοι έχουν ανάγκη να είναι κοντά σε δυναμικούς ανθρώπους για να αντλούν λίγη από τη δύναμή τους. Αυτό δεν είναι σπάνιο και δεν έχει ηλικία. Πόσες φορές δε συναντήσαμε κάποιο δυναμικό παιδί ή ισχυρό ενήλικα και δίπλα του συγκέντρωνε παιδιά ή ενήλικες που δεν είχαν έντονη προσωπικότητα και χειραγωγούνταν εύκολα; Μήπως τελικά δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους; Κι αν ναι, γιατί συμβαίνει αυτό;

Ποιοι δεν πιστεύουν στον εαυτό τους

Συνήθως, τα άτομα που δεν πιστεύουν στον εαυτό τους είναι εκείνα όπου οι γονείς τους ή ήταν υπερπροστατευτικοί ή επικριτικοί απέναντί τους. Οι πρώτοι, δεν αφήνουν τα παιδιά να παίρνουν πρωτοβουλίες για να μην πληγωθούν. Νομίζουν πως κάνουν το καλύτερο για το παιδί τους. Κι όμως το παιδί αυτό θα γίνει ένα εξαρτημένο άτομο χωρίς να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Οι δε δεύτεροι, για ότι συμβαίνει ρίχνουν τις ευθύνες στο παιδί. Στο ανήλικο παιδάκι περνάει το μήνυμα πως αυτός ευθύνεται για τα πάντα. Άρα, δεν παίρνει πρωτοβουλίες μήπως πάλι κάνει κάτι λάθος.

Η τελειομανία είναι ένα «ύπουλο» συναίσθημα, που ενώ για κάποιους θεωρείται προτέρημα, πολύ εύκολα μπορεί να είναι μια παγίδα για να χάσει κάποιος την πίστη στον εαυτό του. Οι έντονες προσδοκίες καλές, αλλά με μέτρο.

Πίστευε στον εαυτό σου και στις δυνάμεις σου

Είναι καιρός, όσοι δεν πιστεύουν στον εαυτό τους, να το κάνουν. Το πρώτο πράγμα είναι να το αντιληφθούν. Η γνώση στην έλλειψη της αυτοπεποίθησή μας θα μας κάνει να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε είτε μόνοι μας, είτε με τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και χρειάζεται την ανάλογη βοήθεια.

Αν αγαπάμε τον εαυτό μας, πιστεύουμε περισσότερο στο εγώ μας. Όχι από την εγωιστική του πλευρά, αλλά από τη θετική και εποικοδομητική που θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Προστατεύοντας τον εαυτό μας και αγαπώντας το βλέπουμε περισσότερο τις δυνάμεις μας, τις δυνατότητές μας και πιστεύουμε πιο πολύ σε αυτόν.

Δεν υπάρχει κάτι που κάποιος θα το πιστέψει και δε θα μπορεί να το πραγματοποιήσει (Πάντα αναφερόμαστε σε λογικά πλαίσια). Κανείς δεν είναι καλύτερος από κάποιον άλλο. Σημαντικό είναι το πόσο πραγματικά κάποιος θέλει κάτι και παλεύει γι’ αυτό ή επιφανειακά το αναφέρει μη πιστεύοντάς το ή μη προσπαθώντας το. Το σίγουρο όμως είναι, ότι ο πρώτος θα το υλοποιήσει, ενώ ο δεύτερος όχι.

Πίστευε στον εαυτό σου… Εσύ… Αυτός… Όλοι… μην αφήνετε κανέναν να σας υποβιβάζει!

Πιστέψτε στον εαυτό σας… θα τα καταφέρετε!

Όλοι μας πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας και να πιστεύουμε στις δυνάμεις μας!

Το οφείλουμε στον ίδιο μας τον εαυτό!

Πηγή: lappa.gr